PÄÄKIRJOITUS 3/2017

Kotitalouksien lemmikkieläinten määrä on ollut kasvussa jo vuosia. Myös lemmikkien kirjo on kasvanut. Tilastokeskuksen tilaston mukaan noin 35 prosentilla kotitalouksista on joku lemmikkieläin. Ainakin yksi koira on 22 prosentilla talouksista ja ainakin yksi kissa 15 prosentilla talouksista. Neljällä prosentilla kotitalouksista on sekä koira että kissa. Myös eksoottisten eläinten määrä lemmikkieläiminä on kasvussa. Vuonna 2016 akvaario tai terraario oli jo noin kahdella prosentilla kotitalouksista.

Tämä on tuonut haastetta eläinlääkintään ja siinä, missä aikaisemmin yksi ”kylän” eläinlääkäri hoiti kaikki eläinpotilaat, tänä päivänä eläinlääkärit ovat yhä useammin erikoistuneet eri eläimiin ja eri sairauksiin. Suomen ensimmäinen eksoottisiin eläimiin erikoistunut lääkäri on aloittanut Tammiston eläinlääkäriasemalla. Erikoislääkärin palvelut ovat tärkeitä, sillä eksoottiset eläimet ovat usein erityisen taitavia kätkemään oireet kivusta ja sairaudesta.

Lemmikit ovat myös yhä enemmän perheenjäseniä ja ystäviä, joiden oireita halutaan hoidattaa yhä paremmin. Kun lemmikkiä hoidetaan, ja vanhan lemmikin lopettamispäätöstä mietitään, pitää aina lähteä lemmikin etu edellä.

EläinlääkintäSanomat sähköistyy ja tulee osaksi uutta Eläinsanomat -sivustoa. Vastaamme meille esitettyyn huutoon, ja EläinlääkintäSanomat muuttuu 1.1.2018 lopullisesti elainsanomat.fi -sivustoksi. Sivusto on lemmikkien, harrastajien ja ammattilaisten kohtaamispaikka. Tutustu sivuihin jo ennakkoon, sivut täydentyvät nyt vauhdilla.

Sähköistä talvea toivotellen,

Tuula Uitto, päätoimittaja
tuula@kristallijulkaisut.fi

LUE UUSIN

ELÄINLÄÄKINTÄSANOMAT

ELS 3/2017